Цигарите стануваат забранети за лица под 21 година

Со 35 гласа за и 10 против градскиот совет на Њујорк забрани продажба на обични и еектронски цигари како и на сите видови преработки на тутун за лица помлади од 21 година. ОВа е највисоко огрнаичување и пактично затегнување на регулативата кој претходно дозволуваше цигари да купуваат лица постари од 18 години.
Покрај оваа рестрикција, властите во Њујорк имаат и највисок данок за цигари. Се очекува со измените бројот на млади меѓу 18 и 20 години кои пушта да се намали за 55%

31.10.2013 - 11:02

најчитано сега