Истражување: Граѓаните на Србија не го познаваат Косово

Скоро две третини од граѓаните на Србија никогаш не биле на Косово и Метохија, а 78% од испитаниците од цела Србија не би имале ништо против да живеат покрај албанските жители, покажало истражувањето на Белградскиот центар за безбедносна политика. Истражувањето покажало дека четвртина од испитаниците биле на Косово пред 1999 година, додека една десетина потоа. Мажите почесто биле во посета на новата држава отколку жените.  

 
30.10.2013 - 11:26

најчитано сега