Нафтата поефтини поради слабата побарувачка во САД

Цената на нафта денеска повторно падна, затоа што инвеститорите очекуваат нов шок на американските залихи, што би се укажало на слабата побарувачка во најголемиот светски потрошувач на тој енергенс. Барел амерканска лесна нафта за испорака во декември на Меркантилата берза во Њујорк чинеше 97,69 долари, односно 51 цент помалку од вчерашното тргување, додека нафтата „брент“ во Лондон поефтинила за 23 цента односно 108,78 долари за барел. 

 

 

30.10.2013 - 10:08

најчитано сега