Министерката Канческа-Милевска во посета на локалитетот Црквиште во кумановско

Министерката за култура Елизабета Канческа-Милевска денеска ќе го посети археолошкиот локалитет Црквиште во кумановското село Клечовце.

На овој локалитет во изминатиот период археолозите од Музејот во Куманово работеа на дооктривање на контурите на голема ранохристијанска базилика за која се претпоставува дека датира од 2 до 4 век

30.10.2013 - 09:19

најчитано сега