Субрата Рој „затворен“ во Индија

Компанијата Сахара Груп на милијардерот Субрата Рој да ги предаде тапиите за имотот вреден 4 милијарди долари или во спротивно Субрата Рој нема да смее да ја напушти Индија. Ваква одлука донел индискиот суд, објавуа весникot Фајненшл Експрес

„Нема бегање и парите мора да се платат. Си дозволивте премногу да се криете, веќе не можеме да ви веруваме“, му порача судот на адвокатот на Субрата.

„Сахара“ треба да ги предаде документите за сопственост на СЕБИ до 11 ноември, а Врховниот суд ќе го разгледува случајот на 20 ноември

28.10.2013 - 22:22

најчитано сега