НСА не можела да го шпионира индискиот премиер - човекот немал мобилен

Американската шионажа која заземала замав во 35 земји, земајќи информации од исто толкав број на неименувани светски лидери, очиглено била немоќна што се однесува до првиот човек на Индија, премиерот Манмохан Синг. И тоа од многу едноставна и банална причина. Човекот не поседувал мобилен, а не користел ниту електронска пошта.  
„Премиерот навистина не користи смартфон, а не поседува ниту е-маил“, рекол портпаролот на претседателот на Владата на Индија. 

Неговиот кабинет, користи електронска пошта, но не и тој лично. 
„Поради тоа нема причина да се грижиме за шпионажа“, додал портпаролот на индиската Влада.

28.10.2013 - 15:41

најчитано сега