Кражба како од филм: Украле камион натоварен со 22.000 смартфони

Во местото Гари во американската држава САД, е украден камион натоварен со 22.500 LG G2 смартфони, јавуваат странските медиуми.

Возачот наводно застанал да се освежи, а крадците го искористиле моментот и го украле камионот полн со телефони. 

Полцијата и ФБИ веќе заочнале истрага, за кражбата тешка околу 14 милиони долари.

Слична кражба се случи и минатата година во Франција, кога беа украдени стотина iPhone 5 телефони.

27.10.2013 - 15:04

најчитано сега