Илија Димовски: СДСМ го плаши золемувањето на бројот на вработени лица

Првиот човек на центарот за комуникации на ВМРО ДПМНЕ, Илија Димовски, остро реагираше на обвинувањата на опозициската СДСМ дека постои криминал со парите земени од Кина.

Димовски посочувајќи декапарите од Кина воопшто нема да имаат допир со македонските институции. Така претходно СДСМ обвинуваше и со Гаспром, а денеска истото тоа го прави и со кинеската компанија. 

-“СДСМ не е на власт, па сите ви се криви“. Дали сте отвориле денешен весник? На цела страна има оглас за вработување на градежни работници за делницата Смоквица-Гевгелија. За овие автопатишта ќе се вработат голем број на македонски граѓани. Вас, тоа ве плаши, одговори Димовски на обвинувањата од СДСМ.

 

25.10.2013 - 13:51
Фото: 
Струмицаденес

најчитано сега