Откриен астероид кој може да ја погоди Земјата во 2023 година

Астрономите од Украина открија астероид кој во 2023 година би можел да ја погоди Земјата.

Астероидот го доби името "Астероид 2013 ТВ 135" но шансите да ја удри нашата планета според астрономите се претежно мали.

Дон Јеоманс од НАСА изјавува дека ова е ново откритие со чија помош и во иднина ќе може да се намалат или отстранат шансите за удар од астероиди.

18.10.2013 - 14:12

најчитано сега