Кина: Си ја продале ќерката за да купат „ајфон“

Судот во Шангај изрече обвинение за трговија со луѓе на еден млад брачен пар кои поставиле оглас дека ја продаваат својата ќерка, надлежните органи истражувале и утврдиле дека мајката која ги добила парите  ги искористила за да купи „ајфон“, патики и други работи.

Малдиот брачен пар за полицајците изјавиле дека тие тоа го направиле бидејќи сакале нивната ќерка да живее во подобри услови кои тие не можат да и ги пружат.

Овој пар имале уште две деца, пренесе AFR.

Судот сеуште нема одредена мерка за овој малд брачен пар.

Производите на „Епл“ се доста популарни во Кина а мината година еден тинејџер го продаде својот бубрег за да купи „ајфон“ и „ајпад“

18.10.2013 - 12:43

најчитано сега