Кинеска работа : Привезок за клучеви од живи риби (ВИДЕО)

Кинезите повторно го изненадија светот. Во Кина можете да си купите привезок за клучеви од живи риби.

Ова ги вознемирало дел од граѓаните па околу 250.000 луѓе потпишале онлајн петиција со која се бара да се прекине со нивно продавањето.

Привезокот е направен од тенка пластика исполнета со вода, во која може да се најде рипче или дури желка. Во овие услови животните може да преживеат и до два месеци.

 

 

18.10.2013 - 10:31

најчитано сега