Убиен е еден од најмноќните генерали во Сирија

Убиен е еден од најмоќните сирски генерали Џамех Џамех, овјави вчера сирската државна телевизија. 

Џемех е убиен за време на должност во источниот дел на Сирија, наведува телевизијата, додавајќи дека тој бил шеф на воениот директор на разузнавањето во источната сириска област Деир ел Зоур. Генералот е убиен од бунтовниците.

Во известувањето се наведува дека Џемех бил еден од најмоќните генерали на сириската армија, но не се објавени детали кога е убиен, туку само дека загинал додека ја вршел својата должност во одбрана на Сирија и нејзиниот народ.

18.10.2013 - 09:56

најчитано сега