Европски ден на борбата против трговијата со луѓе

Во Музејот на македонската борба денеска ќе се одржи проекција на краткиот пантомима филм „Blindness Uncovered“.

Покрај промоцијата на филмот, ќе се одржи и дискусија посветена на трговијата со луѓе по повод 18 октомври-Европскиот ден на борба против трговијата со луѓе.

Настанот го организира Националната комисија за борба против трговијата со луѓе и илегална миграција во соработка со Германската организација за интернационална соработка 

18.10.2013 - 09:12
Фото: 
Денешен

најчитано сега