Холандската „Вптекс" утре ја отвара фабриката во Македонија

Холандската фирма „Van Puijenbroek Textiel“ утре ја отвара својата фабрика во Македонија. Се работи за фабриката „Вптекс Македонија“ која ќе произведува работна и заштитна опрема.

Холанѓаните утре свечено ќе ја пуштат во употреба фабриката лоцирана во населбата Илинден, која брои околу 50 вработени, а предвидено е оваа бројка да се дуплира.

Од ноември се очекува компанијата да пушти нова производтсвена линија.

 

15.10.2013 - 12:54
Фото: 
Курир

најчитано сега