Пејачи, адвокати, пратеници, бизнисмени - сите затајувале данок

 

Даночните измами продолжуваат да се најголемото зло за Грција, а при проверките властите постојано се соочуваат со зачудувачки факти за неплатени давачки и документирани фалсификати.

Весникот „Еспресо“ наведува дека во рамките на извршените три илјади проверки во изминатиот период Канцеларијата за борба против финансискиот криминал се утврдени голем број даночни прекршоци, така што на списокот даночни затајувачи фигурираат познати пејачи, адвокати, лекари, пратеници и големи бизнисмени.

За време на туристичката сезона властите во Грција констатираа најголем број даночни прекршувања на островите. При проверките беше утврдено дека наспроти законските одредби, никој не издавал фискални сметки

15.10.2013 - 11:59

најчитано сега