Одбележување на Денот на руралната жена

Во Неготино денеска се одбележува 15 октомври - Денот на руралната жена.

Покрај жени фармери од сите региони на Македонија, на манифестацијата учествуваат и претставници на научни, образовни и други институции кои соработуваат со руралното население.

Предвидено е да се одржи натпревар во правење традиционални слатки јадења. Најдобрите ќе бидат и наградени.

15.10.2013 - 10:58
Фото: 
новини.мк

најчитано сега