Спречен терористички напад во Лондон

Спречен терористички напад во центарот на Лондон.Британската полиција уаспила четири лица.

Во рамки на борба против тероризмот осомничените веќе подолго време биле следени, а полицијата сеуште ги испитува. Иако нивниот идентитет не е соопштен,  објавено е дека се работи за британски државјани со потекло од Турција, Пакистан, Алжир и Азербејџан.

 

 

15.10.2013 - 10:50

најчитано сега