Два земјотреси го стресоа делчевскиот регион

 

Синоќа биле почуствувани два земјотреси во делчевското епицентрално подрачје. Апаратите на Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје регистрирале два земјотреси од кои едниот бил почуствуван во 23 часот и 44 минути, а вториот во 6 часот и 5 минути.

Првиот земјотрес бил со интензитет од 4, а вториот со интензитет од 3 степени според Европската макросеизмичка скала.

 

 

15.10.2013 - 10:37
Фото: 
точка

најчитано сега