Почина едно лице од колера во Мексико

Епидемијата на колера се прошири во четири мексикански држави како и главниот гград,  едно лице почина а  159 се заболени , изјави министерот за здравство  Мерседес Хуан.

Во државата Хидалхо потврдени се 145 случаи на колера, а инфицираните луѓе се на возраст од три до 86 години.

 Минстерството за здраство покрена национална кампања со цел да се спречи ширење на епидемијата од колера

15.10.2013 - 10:00

најчитано сега