МАНУ на средба со своите бугарски колеги

Денеска во пограничниот град Сандански во Бугарија, ќе се одржи средба меѓу делегација на МАНУ и нивни колеги од Бугарија.

Според најавите, на средбата ќе се разговара за досегашната соработка како и на утврдувањето на проектите за во иднина, преку кои ќе соработуваат овие две институции. На чело на македонските академици се, академик Владо Камбовски и академик Стафан Воденичаров. 

05.10.2013 - 12:46
Фото: 
Нова Македонија

најчитано сега