Си крадела пари од оние што си штеделе во „Интер Фалко“

58 годишната С.Ч. од Богданци, дрско си крадела пари од штедни книшки на клиенти во штедилницата „Интер Фалко“.

Таа додека работела во „Интер Фалко“, злоупотребувајќи ја својата службена положба, подигнала пари од штедните книшки на тројца вложувачи и си ставила во џеб 405.222 денари. 

С.Ч. за подигнатиот износ изготвила налог за книжење, две каси исплати и го фалсификувала потписот на оштетените. 

03.10.2013 - 13:34

најчитано сега