Ужасно: Банди присилуваат деца да убиваат и да пренесуваат дрога

Ужасна вест ја потресе светската јавност. Банди од Гватемала користат шестгодишни деца за пренесување на дрога и оружје, а децата на 11 години ги ангажираат за извршување на убиства.

Министерството за внатрешни работи на Гватемала тврди дека бандите „Мара Салватруча“ и „Барио 18“ ги принудуваат малолетниците да убиваат како вид на иницијација за да покажат лојалност.

Од јануари до почетокот на септември годинава полицијата уапси околу 22 млади лица обвинети дека учествувале во убиства.

03.10.2013 - 10:25
Фото: 
Денешен

најчитано сега