Велигденски средби во црквата „Св. Петар и Павле“ во Горно Лисиче

Денеска по повод најголемиот христијански празник Велигден, во дворот на црквата „Св. Петар и Павле“ во Горно Лисиче ќе се одржат 25. Велигденски средби што традиционално секоја година по повод  христовото раѓање ги организираат Црковниот одбор на православниот храм и општина Аеродором. 

На манифестацијата, што ќе започне веднаш по Велигденската литургија, ќе има богата културно-уметничка програма со настап на голем број естрадни ѕвезди.

 

најчитано сега