ФОТО: Верувале или не - ова е најтешката тиква на Балканот

Верувале или не, тиква тешка 540 килограми била изложена на четвртатата меѓународна изложба на тикви во Товарник, Хрватска

Организаторите тврдат дека ова е најтешката тиква на Балканот.

Вагата мерела само до 500 килограми, па тие морале да ја пренесуваат со посебен вилушкар за да ја измерат.

 

30.09.2013 - 11:28

најчитано сега