Скопје ќе го одбележи националниот ден на Кина

Денеска, во Скопје ќе се одржи свеченост по повод националниот ден на Кина и 20 годишнината од воспоставувањето на дипломатски односи меѓу Република Македонија и НР Кина.

Свеченоста, организирана од Амбасадата на Кина ќе се одржи вечерва во хотелот „Александар Палас“. Свое обраќање ќе има министерот за надворешни работи на Република Македонија Никола Попоски.

30.09.2013 - 10:26
Фото: 
mfa.gov.mk

најчитано сега