Hotmail оди во историјата

 Компанијата „Мајкрософт“ од денеска официјално го затвора Hotmail.

Според најавите на компаниајта, корисниците ќе можат да ја задржат својата стара адреса (@hotmail.com) или да преминат на нова (@outlook.com).

- Се потрудивме корисниците воопшто да не го почуствуваат овој премин, односно новото искуство да им биде пријатно. Досега добиваме само позитивни коментари, изјави раководителот на проектот Дик Крадок. 

Крадок изрази надеж дека Outlook ќе ми се допадне на клиентит, додавајќи дека компанијата „активно слуша се што и кажуваат корисниците“

најчитано сега