Ѕвезденото небо за Тоше ќе блесне на 6. октомври

Ѕвезденото небо за Тоше, оваа година ќе се  одржи на 6. Октомври на плоштадот Македонија.

Како дел од настанот, граѓаните ќе можат да даруваат крв во акцијата „Јас штотуку спасив живот, а вие“. Крводарителската акција ќе се одржи на 5. Октомври од 09 до 18 часот во Домот на АРМ, и е поддржана од Црвениот крст на Град Скопје и меѓународната фонддација „Тоше Проески“.

Во Дом на АРМ, на 5. Октомври ќе биде поставени и изложбата на уметнички дела со ликот на Тоше Проески од Александар Поповски.

 

29.09.2013 - 16:08

најчитано сега