Како сами да направите смеса за најсочни кебапи - исто како од ќебапчилница
Искусните велат дека при правење на ќебапи нема посебни компликации, поентата е во доброто месо, начинот на подготовка и смесата да отстои.
Се што ви е потребно за вистински ќебапи е 1,5 килограми мелено месо јагнешко, ½ јагнешко, 4-5 главици кромид 2% од вкупната количина месо, сол и 2 лажици сода бикарбона.
Месото исечено на коцки, добро поселете го, измешајте го и прелијте го со 100 милилитри вода и кромидот кој претходно сте го испржиле. Смесата измешајте ја и оставете ја да преноќи во фрижидер. Утредента смесата ставете ја во машина за месоп два пати, оставете ја да отстои на собна температура, а потоа ставете ја во фрижидер.
Пред да почнете да обликувате ќебапи, додадете сода бикарбона и тоа е тоа. Уживајте!
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа