Македонска Каменица избра најубаво украсено велигденско јајце

 

Во предворјето на црквата „Света Богородица“ во Македонска Каменица се одржа традиционалната манифестација „Избор на најубаво украсено велигденско јајце“.

На  манифестацијата која е во организација  на Културно-информативниот центар „Романса“ и локалната самоуправа во соработка со црковниот одбор, беа презентира. ги поздрави учесниците и додели три пригодни награди за тие со најдобро украсени велигденски јајца.

најчитано сега