150 дена по морето - Британка веслала од Јапонија до Алјаска

Британка напарвила едно незаборавно и несекојдневно патување.

28 - годишната британка  Сара Аутен  патувала 150 дена по морето од Јапонија до Алјаска.

Таа станала првата жена која успеела сама да весла од Јапонија до Алјаска.

- Ова беа најинтензивните и највпечатливите месеци во мојот живот. Беше сјајно и брутално - изјави Сара. Таа патувањето го прославила со шампањ во Адаку каде по пет месеци за прв пат се сретнала со луѓе.

Таа додека патувала нашла време да се вери со своето момче преку сателитски телефон

 

25.09.2013 - 16:28

најчитано сега