Прогласена тридневна жалост во Кенија

Прогласена  тридневна жалост во Кенија за загинатите во трговскиот центар Вестгејт во Најроби.

Експерти од Америка помагаат при истарагата на вооружениот напад.

 Амбасадорот на САД Роберт Годек изјави дека неговата држава оебзбедила техничка помош.

- САД ќе помогнат, по барање на Кенија во истрагата за нападот и апсење на органзиаторите и извршителите, нагласи Годек. Се очекува денеска да се вклучат во истрагата и британски експерти.

 

25.09.2013 - 16:13

најчитано сега