Никогаш не е доцна: Матурирала на 99 години

Деведесет и девет годишната Одри Кребтри од Ајова ја примила почесната диплома за завршено средно училиште во „Вотерлу 1 “ во Кедер Фолс.

Таа го напушти средното училиште пред 80 години , иако до матурата и останал само еден предмет.

„Сега се чувствувам многу по умна,“ , вели Кребтри која воето образование во едно средно училиште во Ајова , но во далечната 1932 година  поради несреќа на пливање  го напуштила.

„Само една оценка ме делеше од дипломата . Мислев дека следната есен ќе се вратам на училиште и ќе дипломирам “, се потсетува Одри.

Сепак тоа не се случило бидејќи Кребтри го запознала својот прв сопруг и започнала да работи во цвеќара.

И покрај се таа истакнува дека секогаш била незадоволна поради тоа што не го завршила средното училиште .

 

Токму затоа нејзината внука го контактирала средното училиште Вотерло и на својата баба и помогнала да ја организира церемнијата на доделувањето на дипломата.

25.09.2013 - 15:26

најчитано сега