Трик од старите домаќинки: За питите да ви бидат како од ресторан користете ги овие мали тајни

 

Тајната на совшрените домашни пити не е во корите. Туку во совршениот прелив.

Како да направите ваков прелив ви откриваме во продолжение.

Потребно ви е:

- 7 лажици брашно

- 1 сув квасец

- 2 шолји млеко

- 1 шолја масло

- сол или шеќер (во зависност од тоа дали правите слатка или солена пита)

Подготовка:

Кога правите пита од готови кори, солена или блага, секоја кора премачкувајте ја со овој прелив, а потоа филувајте на вообичаен начин.

Остатокот од преливот сипете го преку питатат и оставете пред печење да отстои час и половина.

Питата секогаш ќе биде убава, воздушеста и компактна.

 

 

 

Добивајте вести на Viber

21.12.2018 - 22:51

 

 

 

 

 

 

 

Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа

најчитано сега