Трик од старите домаќинки: За питите да ви бидат како од ресторан користете ги овие мали тајни
Тајната на совшрените домашни пити не е во корите. Туку во совршениот прелив.
Како да направите ваков прелив ви откриваме во продолжение.
Потребно ви е:
- 7 лажици брашно
- 1 сув квасец
- 2 шолји млеко
- 1 шолја масло
- сол или шеќер (во зависност од тоа дали правите слатка или солена пита)
Подготовка:
Кога правите пита од готови кори, солена или блага, секоја кора премачкувајте ја со овој прелив, а потоа филувајте на вообичаен начин.
Остатокот од преливот сипете го преку питатат и оставете пред печење да отстои час и половина.
Питата секогаш ќе биде убава, воздушеста и компактна.
21.12.2018 - 22:51
Редакцијата на Press24 не сноси никаква одговорност за коментарите. Бидејќи се генерираат преку Facebook за нив важат правилата и условите на социјалната мрежа