ВИДЕО: Може ли човек да испие три шишиња водка?

Откако на интернет се појави  видео каде Русин наеднаш пие три шишиња водка, се појавила многу коментари околу тоа дали ова е возможно.

Веројатно на овој случај треба да му се пристапи како на снимка на НЛО, бидејќи мала е веројатноста дека го прикажува она што тврди дека го прикажува.

Во случајот на момчето кое тврди дека на снимката пие три шишиња водка, би требало труењето со алкохол веднаш да го убие. Како што велат докторите не е посебно препорачливо одеднаш да се испијат три шишиња вода, а не пак водка.

 

Брзината на уништувањето на отровот во црниот дроб зависи од лице до лице, но сепак три шишиња водка, кои во просек би требало да имаат околу 40 отсто алкохол во себе, испиени наеднаш не се нешто што нормален човек би можел да го преживее.

25.09.2013 - 13:27

најчитано сега