ВИДЕО: Уловена е најголемата ајкула на светот

Најголемата ајкула во светот е извлечена на едно пристаниште во Пакистан.

Иако сеуште нема официјално потврдени податоци, се зборува дека оваа ајкула тежи неверојатни 2306.51кг со што е најверојатно најголемата ајкула некогаш уловена.

23.09.2013 - 14:54

најчитано сега