ФОТО: Запознјате ја најмладата мајка на светот

Најмаладата мајка на светот е Лина Медина таа имала само пет години кога го родила своето дете.

Лина бидејќи имала само пет години морале да ја породат со царски рез, хирушкиот зафат бил извршен во далечната 1939 година.

Во болницата во Перу влегла Индијка со малечко дете со необичен голем стомак - се вели во документите на доктор Едмунд Ескомел.

Индијката побарала од докторите да и ги истерат злите духови кои ја опседнале, а докторот бил убеден дека станува збор за тумур. Откако по испитувањата се откирло декла ова петгодишно девојче е бремено и тоа во осмиот месец докторот останал шокиран. По месец и пол петгодишната Лина родила момче кое тежело 2,5 кила,

 

 

 

17.09.2013 - 15:00

најчитано сега