ВИДЕО: Транвестит ќе ја претставува Австрија на Евровизија

Австриските мидиуми ја потврдија веста дека нивниот претставник на Евровизија  ќе биде транвеститот Кончита Вурст кој веќе еднаш ги бранеше боите на Австрија на изборот за песна на Евровизија.

Таа веќе го привлече целото внимание во Европа. Кончита се декларира како транвестит, се однесува и се облекува како женско но сепак има брада.

Па останува да видиме дали Австрија го направила вистинскиот избор и да видиме на кое место ќе ја пласира својата земја.

Еве како Кончита се покажа првиот пат на Евровизија.

13.09.2013 - 14:19

најчитано сега