Од денеска можете да си купувате алкохол до 21 часот

Од денеска почнува летното сметање на забраната за продажба на алкохолол. Според Законот за продажба на алкололни пијалоци на Република Македонија, од 1. мај до 30. септември граѓаните можат да купат алкохол до 21 часот. И понатаму оставнува забраната за продажба на алкохол на бензинските пумпи и на малолетни лица.

 

За угостителските објекти кои ќе го прекршат законот и ќе продаваат алкохол и по 21 часот, ќе следуваат казнени мерки.

најчитано сега