"Во ред е што си геј само исчисти ја собата" - писмото на една мајка која го насмеа целиот свет

Заг Гибсон е тинејџер кој на социјалната мрежа Фејсбук објави дека е хомосексаулец, а потоа побара поддршка од својата мајка.

Неговата мајка му одговори со писмо кое го насмеа целиот свет, а гласи вака:

- Ме изненади тоа што го напиша на Фејсбук. Сакам да ти кажам дека те сакам безусловно. Те сакам и со дела, не само со зборови. Се гордеам со тебе. Ти си најхрабрата личност што ја познавам. Ќе се борам за тебе секогаш. Твојата сексуална ориентација не те дефинира целосно. Сеуште си момчето кое владее со моето срце. Единствено нешто што м,е загрижува се празните шишиња и нередот во твојата соба. Фрли ги пред давлезат мравки во собата.

09.09.2013 - 11:19

најчитано сега