ВИДЕО: Ги променил полот и религијата - погледнете во што се претворил британски војник

Поранешен британски војник си го промени животот од корен. Тој направил операција за промена на полот, а ја сменил и религијата.

Луси Валандер, која претходно се викаше Лоренс, промени се и стана првиот трансродов Британец-муслиман. Луси е во брак со друг маж, исто така, муслиман кој го запознала преку интернет, но тој не знаел дека Луси го променила полот.

- Влегувањето во Територијална војска беше мојот последен обид да се вклопам во тој начин на живот. Една година бев во војска и неможев да издржам повеќе, едноставно чувствував дека сум во погрешно тело. Како маж едноставно живеев во лага, раскажа Валендер за „The Sun“.

После заминувањето во војска, тогаш 28-годишниот маж, почна да се облекува како жена и имал врска со мажи. Пуштил коса, земал хормонска терапија, а потоа на ред дојде и операција која конечно ддоведе до промена на полот.

06.09.2013 - 09:21

најчитано сега