„Залудно собирате потписи за да остане - Црвенковски замина во Белград“

Додека општинските огранизации собираат потписи за да остане, Бранко Црвенковски реши да се одмори и замина за Белград. 

„Ли­де­рот на СДСМ на заминување Бранко Црвенковски, од денеска заминува на од­мор во Белград. Собирањето потписи во општинските организации низ Ма­ке­до­ни­ја за негово кандидирање на претстојниот конгрес на втори јуни, т.е. за ос­та­ну­ва­ње на чело на партијата е залудно, бидејќи ништо нема да го премисли во од­лу­ка­та. Таа е конечна, и тој нема да се кандидира", вели за Вест генералниот секретар на СДСМ Андреј Петров

И главните поддржувачи на Зоран Заев одлучија да заминат на луксузни патувања, иако е кампања во општинските организации. Според информациите до кои дојде Пресс24, Радмила Шекеринска од вчера е замината на луксузно 10дневно патување во Барселона, додека пак, вториот најекспониран поддржувач на Заев, Јани Макрадули е во Њујорк.