Два авиони ќе се обидат да го скротат бесниот пожар кај Битола

Денеска попладне на барање на градоначаникот на Општина Битола, Дирекцијата за заштита и спасување активирала два хеликоптера на Армијата на Република Македонија.

Како што информираат од ДЗС, авионите интервенираат на потегот помеѓу селaта Лисолај и Древеник. Поради конфигурацијата и непристапноста на теренот, копнените сили не можат да се справат со пламените јазици.

Пожарот кој се појавил на 21. Август бил локализиран, но денеска повторно се активирал и бргу се раширил на непристапнен терен. 

22.08.2013 - 16:05

најчитано сега