Грчкиот остров Санторини трет ден без електрична енергија

Трет ден грчкиот остров Санторини е без електрична енергија, а се очекува струја да има до вечер, објави весникот „Етнос“.

Предвидено е во текот на утрешниот ден од островот Родос на Санторини да бидат доставени електрични генератори кои би се користеле како резерва.

Инаку, Санторини остана без електрична енергија откако изби пожар во главната електроцентрала.

12:52

најчитано сега