Го прогласиле за невин откако минал 17 години во затвор

Маж од Кина е прогласен за невин откако поминал 17 години од својот живот во затвор. Кинезот бил обвинет дека ја убил својата сопруга, но со најновата пресуда се отфрлени обвиненијата против него.

Сопругата на Ју Јингшенг била убиена во 1996 година и тој бил осуден за убиство, а пресудата била потврдена и по поднесената жалба. Кинезот не се откажал и продолжил да се жали, па на крајот и бил ослободен.

Инака, сега по цели 17 години поминати во затвор тој има нарушено здравје. 

ФОТО: Денешен

09:47

најчитано сега