Предупредување од Google - ова се најлошите лозинки

Топ 10 листата е:

1.Имиња на миленичиња
2.Важни датуми, како годишнина од свадба
3.Роденден на член од семејство
4.Името на твоето дете
5.Името на член од семејството
6.Местото на раѓање
7.Омилениот празник
8.Нешто поврзано со твојот омилен спортски тим
9.Името на вашиот партнер
10.Зборот „password“

Продолжувајќи со лошите навики, речиси 50 отсто од интернет корисниците својата лозинка ја имаат кажано на други, додека 3 отсто ја запишале лозинката на хартија и ја залепиле на компјутерот, покажува студијата.

15.08.2013 - 00:15

најчитано сега