Доделени 50 решенија за легализација во Кисела Вода

Во општина Кисела Вода денеска беа доделени нови 50 решенија за утврдување на правен статус на бесправно изградени објекти. 

Решенијата ги врачи градоначалничката Билјана Беличанец - Алексиќ која ова го прави по вторпат откако ја презеде функцијата.  

-  Воспоставувањето урбанистички ред и успешно заокружување на процесот на легализација на дивоградбите во општина Кисела Вода претставува заеднички интерес за сите нас, рече Беличанец-Алексиќ.

Во Општина Кисела Вода во административна постапка се 4.954 предмети, а 5.295 се незапочнати, односно се со нецелосна документација.

ФОТО:Денешен 

најчитано сега