Гватемала своите гробишта ги претвара во туристичка атракција

Градот Куелткалтенанго лоциран на западот во Гватемала ќе ги претвори своите гробишта во туристичка атракција.

Овој гра на туристите им нуди посета на гробишта во кои почиваат угледни жители на градот, а гостите ќе можат да се запознаат и со различните стилови на градење на гробници. За ова искуство влезницата чини 6,5 долари.

Се работи за гробишта каде почиваат многу значајни личности, поранешни претседатели и градоначалници.

09:32

најчитано сега