Министерот Јанакиески во посета на Илинден

 

Македонскиот министер за транспорт и врски, Миле Јанакиески, денеска ќе ја посети општината Илинден. 

Министерот Јанакиески денеска ќе оствари средба со градоначалникот на Илинден, Жика Стојановски.

Потоа е предвидено Јанакиески да го посети и Кадино каде што се гради фекална канализација за прифаќање и третман на отпадните води. Станува збор за проектот „Водоснабдување и одведување на отпадни води“ вреден 50.000.000 евра што го реализира Општина Илинден во соработка со Министерството за транспорт и врски. 

најчитано сега