Фаворит на Жерновски за претседател на СДСМ е...

 

„Се разбира дека имам свој фаворит. Сепак, тоа е внатрепартиска работа на СДСМ и не би сакал сега јас да фаворизирам некого“. Вака одговори градоначалникот на Центар, Андреј Жерновски на прашањето на репортерот на Press24 Кој е Вашиот фаворит за претседател на СДСМ. 
Жерновски потврди дека вчера имал средба со Црвенковски на која разговарале за неговата одлука да се повлече од лидрското место.
„Повлекувањето на Црвенковски секако ќе има големо влијание врз целата коалиција, бидејќи СДСМ е најсилната партија во овој табор“ - изјави Жерновски

најчитано сега