Конкурс за доделување субвенции за творечки дејности

Денеска македонската министерка за култура, Елизабета Канческа-Милеска заедно со министерот за образование и наука Спиро Ристовски, ќе информираат за Конкурсот за доделување субвенции за творечки дејности на прес-конференција во МОН.

 Субвенциите се наменети за творечките дејности реализирани во 2012 година од наставници и соработници на високообразовните установи од областа на ликовната уметност и архитектура, драмската уметност, музичката уметност, филм и книжевност. 

ФОТО: Дневник

најчитано сега